Smålån uten sikkerhet: Disse 5 har rasktest utbetaling i 2020

Her er våre anbefalte banker hvis du ønsker et smålån uten sikkerhet

 • 20 TILBUD
  10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,49% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  5/5 (23 Anmeldelser)
  Eff 15,9% 100000 5år Kost 40256 Tot 140256
 • LEDENDE
  5 000 - 500 000 Lånebeløp
  5,99% Rente fra
  1 - 15 Måneder Varighet
  18 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  4,8/5 (3 Anmeldelser)
  Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
 • POPULÆR
  1 000 - 20 000 Lånebeløp
  49% Rente fra
  1 - 12 Måneder Varighet
  20 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  5/5 (25 Anmeldelser)
  Eff.rente 243% ved 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
 • 5 000 - 40 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 72 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
  nbsp;
  Annonselenke
  5/5 (12 Anmeldelser)
  Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
 • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 80 Måneder Varighet
  20 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  5/5 (18 Anmeldelser)
  Eff. rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 16 595,-, totalt 41 595,-.
 • 10 000 - 75 000 Lånebeløp
  15,72% Rente fra
  12 - 80 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  4/5 (18 Anmeldelser)
  Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
 • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
  9,90% Rente fra
  12 - 78 Måneder Varighet
  20 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  4.5/5 (14 Anmeldelser)
  Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
 • 10 000 - 100 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 72 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  3.8/5 (16 Anmeldelser)
  Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
 

Smålån uten sikkerhet

 

Hvis du ønsker å kjøpe noe som ikke koster så mye kan det et smålån være aktuelt for det deg. Definisjon på et smålån er et lån uten sikkerhet og en lånt sum du kan bruke på hva du vil. Når du tar opp et billån må dette brukes på en bil, men når det kommer til smålån har du muligheten til å kjøpe og bruke det som du selv vil, som for eksempel en gave eller penger til et hobby prosjekt.

Normalt sett vil banken ta pant i for eksempel huset eller bilen for å kunne gi deg et lån, men når det er mindre beløp gjør de ikke dette og du kan dermed få et smålån uten å ta pant eller ta sikkerhet i noen av dine personlige eiendeler. Dette kan være betryggende for mange, men det er viktig å huske på at beløpet må fortsatt betales tilbake.

Da banken ikke har noen pant i verken eiendom eller bilen din tar de en større risiko ved å låne ut penger. Dette resulterer i større renter og gjerne en kortere betalings periode da en lånetaker nødvendigvis ikke trenger et år på å betale ned en liten sum.

Refinansiering med Smålån

Smålån kan brukes til refinansiering da du står selv ansvarlig på hva du kan bruke pengene til. Refinansiering er å ta opp et lån for å betale ned et annet lån med større renter. Hvis lånet du allerede har er satt med en lavere rente anbefaler vi heller å betale ned det isteden for å refinansiere.

Refinansiering kan hjelpe deg i å få en bedre oversikt over lånene da du har mulighet til å samle små beløp til et større beløp på et sted. Dette kan gi deg en bedre oversikt samt bedre vilkår. Noe vi har sett er at mange kan spare noen tusenlapper som kan igjen brukes til å betale ned gjelden raskere.

Hvis du har et høyrente lån kan et smålån hjelpe deg å bli økonomisk uavhengig og lette trykke.

Hvem kan søke på et smålån?

Smålån er blitt en populær form for lån da det er letter å få samt en praktisk løsning i mange scenarioer. Alle over 18 år, har en fast inntekt og har ingen betalingsanmerkninger har mulighet til å søke på et smålån.

Dette er minstekravene og det kan hende du finner långivere som stiller høyere krav. På vår oversikts liste kan du enkelt se kriteriene hos de ulike bankene og kan derifra velge den som passer deg.

Smålån på dagen

Mange ønsker i dag å få lånet sitt så raskt som mulig og gjerne et smålån på dagen. I mange land er dette mulig, men i Norge er alle banker pliktet til å følge lovverket. Dermed må det gjennomføres en kredittsjekk som gjerne kan ta opptil en dag eller lengre.

Smålån i Norge

Det kan være vanskelig for en lånetaker å se forskjellen på et vanlig forbrukslån og et smålån.

Alle former som usikrede lån som smslån, smålån på minuttet, minilån og refinansiering ligger under betegnelsen forgrukslån.

Det å søke et smålån er enklere en å få innvilget et billån eller andre større låne summer. Det å få et smålån har både sine fordeler og ulemper noe vi skal gå nærmere innpå.

Det postivie er at det er veldig enkelt og raskt å få et smålån. Du kan også bruke det på hva du vil og det blir ikke stilt noen sikkerhet.

Vi har funnet at de positive sidene med et smålån kan også bli et negativt punkt. Vi har sett en trend i at lånetakere bruker smålån til å kjøpe ting du har lyst på, men på saker de egentlig ikke må ha som klær, smykker og andre gjenstander. Skal du bruke et smålån burde det være for å “må gjøres” kostnader. Dette er kun vår mening og vi er ingen ekspert så dette må du finne ut av selv.

Grunnen til at vi ikke anbefaler å finansierere små kjøp som sko og slikt med smålån er pågrunn av de høye gebyrene og giftene samt rentene som følger med et slikt lån. Skal man kjøpe noe med et smålån må man være sikker på at man har øknonimisk kapasitet til å betale tilbake lånet, ellers kan det bli fort dyrt med de høye rentene.

Alternativ til smålån

Kredittkort er et alternativ til et smålån. Kredittkort har blitt sett ned på i en god stund da dette har gjort at mange har blitt gjeldsslaver da prosessen er så enkel.

Men hvis man sammenligner smålån oppimot kredittkort ser man fort at det kan lønne seg med et kredittkort sammenlignet med et smålån da avgiftene og kostnadene som følger med på et kredittkort lån er billigere enn et smålån.

Det forutsettes at du er allerede kunde i banken du søker kredittkort hos, men det samme gjelder når du skal søke om et smålån.

Hvordan oppsto smålån

Smålån har en lang historie bak seg, det startet først for flere år siden da butikkene begynte å tilby lån til sine kunder. Butikkene tenkte at det kunne være lurt å tilby et lån da de så en trend at folk ikke kjøpte noe fordi de ventet på lønnen.

For at flest mulig skulle bli og kjøpe det de trengte i butikken startet butikken å dele ut lån til kundene sine. Det medførte en stor suksee og var en positiv ide for både forbrukerne og butikken. Med tiden begynte butikkene å se at smålån var en lukrativ bedriftsmodell og det ble snart et større fokus på lån en det var på butikken.

igjennom denne starten oppstå det smålån og er i dag en av de mest populære formene på lån i dag.

Smålån med betalingsanmerkning

Hvis du har fått en betalingsanmerkning kan det være vanskelig å få innvilget et større lån, men når det er snakk om mindre beløp som et smålån kan det faktisk være mulig få skaffet seg et lån likevell om du har ubetalt gjeld, anmerkning eller inkasse varsel.

Det er viktig at du viser ansvar til gjelden du har ved å ha lagt en plan og innbetale regelmessig på lånet. Dette er et godt tegn som bankene ser viktigheten i før de innvilger deg et nytt lån.

Hvis du allerede har gjeld kan refinansiering være et alternativ med smålånet, men da må du være sikker på at det nåværendel lånet du har ikke har en mindre rente enn smålånets effektive rent ellers kan dette bli en kort siktig løsning som ender opp med å koste deg mere enn det du forventet.

Hvordan søke om små lån

Med vår oversikt gjør vi prosessen så enkel som mulig for deg å finne det beste smålånet mulig. Vi anbefaler at du sammenligner de ulike lånegiverne og sorterer de fra best til verst og søker på den som passer deg beste.

Etter at du har funnet den banken du foretrekker kan du sende inn en uforpliktende søknad, dermed vil du få tilbudt et tilbud og dermed kan du velge det tilbudet du finner mest attraktivt.

Konklusjon

Det å ta opp et smålån er en enkel og ryddig måte å få lån på i dagens samfunn. De fleste banker utbetaler et slikt lån veldig raskt og de gir ut smålån enklere med et større huslån da risikoen er mindre med tanke på nedbetaling.

Minste kravene er lave som gjør det enkelt for de fleste å få innvilget et smålån på dagen. Da prosessen er så enkel er vi redd for at kundene bruker som en kort siktig løsning på å kjøpe seg det de ønsker og ikke trenger. Hvis du kjenner deg igjen i dette er det viktig at du tenker to ganger før du strekker etter kortet.

Som vist ovenfor har vi våre anbefalte banker som tilbyr gode renter og betalingsvilkår til lånetakerne sine. Se igjennom oversikten og finn det smålånet du synes er best og passer best til situasjonen du er i.

Vi i långuiden.no er ute etter å hjelpe deg som lånetaker på en enkel måte, så vi håper at du fant denne artikkelen hjelpsom.