Refinansiere boliglån: Her er vår anbefalte aktør i 2020

Refinansiere boliglån

For mange er det å refinansiere boliglånet en god mulighet for å få forbedret lånebetingelsene som kan brukes til å ta opp enda et lån til en ny bolig investering eller til andre formål.

Igjennom å ha testet en rekke forskjellige banker i løpet av min investerings karriere har Zen finans blitt min nye favoritt banke takket være deres enkle prosess som alltid resulterer i en bedre rente og likviditet enn det jeg ville fått hos andre banker. Da de er en mindre anerkjent bank er det også enklere å få godkjent refinansieringen.

Hvis du har gidd de tradisjonelle bankene et forsøk og fått et “NEI” i svar er det ingen grunn til å miste håpet før du har prøvd Zen finans.

Refinansier med Zen Finans


Hva er refinansiering av boliglån?

refinansiere boliglån

Når du refinansierer boliglånet ditt handler det om to faktorer:

1. Det å øke størrelsen på boliglånet

2. Ellet å flytte boliglånet over til en annen bank

det kan være lurt å søke om refinansiering hvis du har gjort nye investeringer i boligen som du tror kan øke verdien på boligen. Hvis du har nedbetalt på lånet et par år uten å ha gjort noen endringer kan refinansiering av boliglån også være en relevant vurdering da markedet kan ha endret seg i denne tiden.


Hvordan flytte boliglånet ditt

Hos tradisjonelle banker burde du enten møte opp i deres lokaler eller snakke med en av deres rådgivere. Hvis du velger å gå for Zenfinans som jeg anbefalte kan du enkelt sende inn en søknad igjennom hjemme siden deres her.

Når du får tilbudet fra de kan du sammenligne renten med andre aktører eller det boliglånet du har i dag for å forsikre deg om at du inngår i en avtale som er rimeligere og bedre enn der du ville fått hos andre banker.

Etter å ha anbefalt Zenfinans til både venner og familie ville jeg forsikre meg om at produktet jeg anbefalte også var godt tatt imot av andre forbrukere og kunder. Så jeg søkte opp på google “Zenfinans” noe som ga meg en god selvtillits-boost da jeg så flommen av 5 stjerners tilbake meldinger og rosende ord fra forbrukerne.

Refinansier med Zen Finans


Hvorfor refinansiere boliglån

Ved å refinansiere boliglånet får du muligheten til å ta opp mer lån som kan brukes til enten en ny investeringen eller andre formål som en ny bil. Mange gjøre også dette når de ønsker å få barne sine ut i eiendomsmarkedet da den ekstra likviditeten fra refinansieringen kan komme godt med i et nytt bolig kjøp.


Hva må du gjøre før du refinansierer boliglånet?

Det er ikke alltid lurt å refinansiere boliglånet, for å forsikre deg om at det er et godt valg burde du sjekke disse punktene.

Det første du må gjøre er å få en god oversikt over hvor mye du gjeld du har for øyeblikket og tenk ut hvor mye du ønsker å ta opp i nytt lån. Bankene beregner ut hvor mye du kan låne utifra betalingsevnen din slik at de kan være sikre på at du kan betjene lånet på en fornuftig og trygg måte.

Hvis du har undersøkt markedet og ser at rentene du har på boliglånet er høyere en kompiser eller andre investorer kan det være lurt å ta grep i saken. Som sagt anbefaler jeg Zen finans da jeg har hatt god erfaring med disse tidligere, men du kan også diskutere en forbedret rente med din nåværende bank da de som oftest er villig til å strekke seg lengre istedenfor at du skal gå til en ny bank.


Billigere og mer oversiktlig

Som forbrukere og privatpersoner har vi gjerne flere lån fra forskjellige aktører. Dette kan være til bilen, forbrukslån osv. Når du skal refinansiere boliglånet ditt kan det være lurt å samle alt i et lån slik at du får kun en regning. Dette gjør prosessen med nedbetaling mer oversiktlig. I tillegg til dette er det også rimeligere i de fleste tilfellene.

Hvis du har forbrukslån, betalingsanmerkninger eller lignende vil en slik refinansiering i boligen bli noe dyrere med tanke på rentene. Grunnen til dette er at banken tar en større risiko hvis de ser at du ikke har betalingsevnen til å betale tilbake lånet ditt.

Refinansier med Zen Finans


Her kan du spare tusenvis hvert eneste år

Jeg har sett en rekke venner og nære kollegaer spare flere tusen i året ved å refinansiere lånene sine. Mange betaler regningen som kommer hver måned og tenker ikke stort over renten eller prisen som står på fakturaen. Derfor er det enkelt for tradisjonelle banker å øke rentene eller å holde de høye.

Banken justerer ikke ned renten uten at du klager eller at du søker refinansiering hos en annen bank. Banken er en bedrift som naturligvis ønsker å holde sin inntekt, derfor justerer de ikke ned renten uten at du tar grep.

Mange tror du trenger flere prosent endring for å spare penger, men sannheten er at selv små promiller utgjør en stor forskjell når det er snakk om store lånebeløp som et huslån. For å sette dette i perspektiv har jeg ordnet en lite eksempel her:

Hvis du har et lån på 2 millioner og har en rente på 2.1% og får denne satt ned til 2,0% vil du spare 2000kr hvert eneste år! Dette er kun en liten endring, tenk hvor mye du kan spare hvis du sparer 5%!

Dette er ikke uvanlig, så snakk med din egen bank eller snakk med Zenfinans i dag! ikke utsett problemene og fiks opp i økonomien.