Forbrukslån: 9 Beste bankene uten Sikkerhet

Her er våre anbefalte banker når det kommer til rimelige forbrukslån med gode vilkår

 • 20 TILBUD
  10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,49% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  5/5 (23 Anmeldelser)
  Eff 15,9% 100000 5år Kost 40256 Tot 140256
 • LEDENDE
  5 000 - 500 000 Lånebeløp
  5,99% Rente fra
  1 - 15 Måneder Varighet
  18 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  4,8/5 (3 Anmeldelser)
  Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
 • POPULÆR
  1 000 - 20 000 Lånebeløp
  49% Rente fra
  1 - 12 Måneder Varighet
  20 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  5/5 (25 Anmeldelser)
  Eff.rente 243% ved 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
 • 5 000 - 40 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 72 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
  nbsp;
  Annonselenke
  5/5 (12 Anmeldelser)
  Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
 • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 80 Måneder Varighet
  20 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  5/5 (18 Anmeldelser)
  Eff. rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 16 595,-, totalt 41 595,-.
 • 10 000 - 75 000 Lånebeløp
  15,72% Rente fra
  12 - 80 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  4/5 (18 Anmeldelser)
  Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
 • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
  9,90% Rente fra
  12 - 78 Måneder Varighet
  20 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  4.5/5 (14 Anmeldelser)
  Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
 • 10 000 - 100 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 72 Måneder Varighet
  25 Min. alder
   
   
  Annonselenke
   
  Annonselenke
  3.8/5 (16 Anmeldelser)
  Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
 

Långuiden sin forbrukslån oversikt

forbrukslån

Med långuiden sin oversikt kan du enkelt sammenligne de ulike forbrukslånene som er tilgjengelig i dag på det norske markedet. Når man skal søke på et forbrukslån er det viktig å finne banken med lavest rente og best betalingsvilkår og dette gjør vi enklere for deg.

Vår liste består av våre utvalgte favoritter som vi mener byr på de beste vilkårene, kundeservicen, rentene og betalingstiden. Alle disse er viktige faktorer som har stor påvirkning på deg som låntaker.

Effektiv

Vi har mål å gjøre låne prosessen din så enkel og rask som mulig. Prøv oversikten å se om den fungerer for deg.

Oversiktlig

For at du skal kunne finne din nye favoritt bank viser vi alle mulighetene du har med åpne armer, vi viser rentene, den små skriften og alt annet du burde vite før du søker på et forbrukslån.

Du slipper å gjøre undersøkelsen på hver bank, vi har gjort alt hard arbeidet for deg slik at du kan lese om alle bankene på et og samme sted. Før i tiden måtte du kontakte hver eneste bank for å vite om vilkårene, rentene og betingelsene de hadde å by på, men i dag er ikke dette nødvendig lenger på grunn av långuiden.no

Billigst og best mulig vilkår

Vårt største og eneste mål er å hjelpe deg i å finne det billigste og beste lånet for deg. Med vår nettside finner du informasjon, tips og triks til å gjøre akkurat dette på enkel og trygg måte.

Hvordan søke på forbrukslån

Prosessen om å søke etter et forbrukslån er veldig trygg og enkel. Pengene du får fra banken kan du bruke til hva du vil, om dette er en ferie, start kapital til å finansiere drømme selskapet ditt eller penger til å pusse opp kjøkkenet er det du som bestemmer. Fantasien din er det eneste som begrenser hva det kan brukes til.

Nå skal vi se litt nærmere på hvordan du kan søke på et forbrukslån og hva dette innebærer.

Bestem deg for en sum

Det første du må gjøre før du skal søke er å bestemme beløpet du ønsker å få lånt. Det er viktig at du kalkulerer dette riktig slik at slipper å ta opp et ekstra lån senere.

I bankene ovenfor kan du se minimum og maksimum beløp. De fleste bankene gir deg muligheten til å låne fra 5000 til 500 000 kroner. Skal du ha mere enn dette er det huslån eller billån det er snakk om.

Skal man låne større summer er det viktig å få de beste rentene mulig, og det er akkurat det du finner i våre oversikts lister. Gode banker med lave renter og strålende vilkår.

Søk

Når du har bestemt deg for lånesummen kan du sende ut søknad til de ønskede bankene. Søknadene er uforpliktet og du inngår ikke en avtale ved å søke. Du vil få et tilbud fra bankene etter at du har levert søknaden som du kan enten takke ja eller nei til.

Hvis du har mulighet til å søke lån sammen med en medsøker er sjansen for å få innvilget et lån større da dere har en større betalingsevne med en større inntektskilde.

Godta og vent på utbetalingen

Når du har fått inn tilbudene fra de ulike bankene er det bare å sette seg ned å lese og velge det lånet du finner mest lukrativt. Dette gjøres enkelt på nett eller melding.

Etter at du har godtatt tilbudet er det bare å vente på at forbrukslånet blir utbetalt, dette gjøres som regel på samme dag og kommer inn på konto dagen etter signering av lånet.—-

Hva er forbrukslån

Et forbrukslån er et lån du kan få i banken som du kan bruke til hva du vil. De fleste vil bruke forbrukslånet til enten ferie eller oppussing i hjemmet, men dette kan du bestemme selv.

Et forbrukslån skiller seg ut fra tradisjonelle lån med at det ikke innebærer noen sikkerhet for banken. I tradisjonelle lån tar banken ofte sikkerhet i enten bolig eller bilen din som forsikring på at du betaler tilbake summen du har lånt, men i forbrukslån er det ingen sikkerhet på dine personlig eiendeler.

Da banken tar en større risiko ved å låne ut uten sikkerhet resulterer det i høyere renter enn det du vil finne i bil eller huslån. Rentene kan være alt fra 12-20 prosent, men vi har sett eksempler på banker som har renter så høyt som 30%.

Derfor er det svært viktig at du som lånetaker setter deg inn i vilkårene og betingelsene som står skriftlig i din forbrukslån-avtale. I avtalen må du ta høyde for vilkårene som renter og hva det vil koste deg totalt ved å låne penger av banken. Deretter kan du vurdere om det du skal bruke pengene på er verd denne investeringen eller ikke.

Så definisjonen på et forbrukslån er som alle andre lån, men med et unntak og det er at du ikke trenger å stille opp med noen sikkerhet i bolig eller huset ditt.

Hvem kan få forbrukslån

Det er enklere å få forbrukslån sammenlignet med et huslån eller større billån da disse er gjerne snakk om større summer enn 500 000 som du kan låne som forbrukslån. Men det fortsatt noen minstekrav som må oppfylles før du får innvilget et forbrukslån:

Fylt 18 år
Fast inntekt
Ingen betalingsanmerkninger

Dette er minstekravene som blir stilt av de fleste bankene i Norge i dag, men de kan variere fra bank til bank. Vi har sett eksempler på både banker som er snillere og strengere med kravene.

Hvis du får avslag hos en bank trenger du nødvendigvis ikke bli oppgitt. Grunnen til dette er at det er flere banker som tar imot søknader og likevel om en bank sier nei er det fortsatt andre som kan innvilge lånet ditt.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Nå skal vi ta en titt på ulempene og fordelen med forbrukslån. Dette har blitt en svært populær låne typene igjennom de siste årene, men den kommer med noen negative sider også.

Fordeler med forbrukslån:

Enkelt å raskt
Rask utbetaling (samme dag hos utvalgte banker)
Lave krav
ingen sikkerhet i personlig eiendeler

Ulemper

Høye renter og avgifter
Alternativ til forbrukslån

Når det er snakk om smålån og mindre beløp har vi i långuiden brukt å anbefalt kredittkort i stedet da disse kan ha bedre renter og vilkår en mindre forbrukslån, men når det er snakk om større summer er det ikke så mange muligheter på låne markedet i dag.

Eneste vi kan gi råd om her er å finne det beste og rimeligste forbrukslånet du kan finne, og dette kan du gjøre enkelt ved å bruke oversikts listen vår.

Typer Forbrukslån

Det er flere forskjellige forbrukslån som befinner seg på markedet i dag, på vår nettside finner du mer detaljert informasjon for hver enkelt type så nedenfor finner du en kort oppsummering og forklaring for hvert punkt og lån.

SMS lån

SMS lån er en kjent form for forbrukslån som er svært populær i Svergie. På grunn av lovverket i Norge er det ikke mulighet for å få innvilget et lån kun igjennom SMS da alle lånesøknader i Norge må gå igjennom en kredittsjekk.

sms lån på minuttet

Noe av det mest søkte på nettet i Norge er sms lån på minuttet, dette er det heller ikke mulighet for å få innvilget i Norge pågrunn av sikkerhetsmarginene som er iverksatt i Norge som er lagd for å beskytte deg fra gjeld og bankene fra å ikke få innbetalt gjelden.

Smålån

Smålån er det nærmeste man kommer SMS lån i Norge. Smålån er veldig likt forbrukslån, samme vilkårene, men gjerne kortere betalingstid da et smålån ligger på rundt 5000 – 100 000 i motsetning til et forbrukslån som gir deg muligheten til å lån opp til 500 tusen kroner.

Mikrolån

Mikrolån er enda en form for forbrukslån. forskjellen er kortere innbetalings tid, høyere renter, men samme vilkår.

mikrolån med betalingsanmerkning

Det kan være letter å få mikrolån med betalingsanmerkning sammenlignet med et større forbrukslån da det er snakk om mindre beløp.

Hurtiglån

Dette er forbrukslån levert av banker med kort utbetalings tid. Alle bankene på listen vår er kjent for en raskt utbetalings tid, men vil du ha pengene utbetalt så raskt som mulig anbefaler vi å bruke bank ID når du gjennomfører søknaden din da dette hjelper banken med å bekrefte identitet din.

Er det mulig å få lån på dagen

På nettsiden vår finner du en lang artikkel om denne saken som går i detalj om forbrukslån på dagen, dette er mulig hvis man kontakter de riktige bankene og bruker Bank ID i søknaden.

Dette er en av de mest populære artiklene våre sammen med lån uten kredittsjekk og lån uten kredittverdighet.

Kan man få Lån med betalingsanmerkning

Banker har blitt strengere med betalingsanmerkninger og det er svært få banker som tillater dette i dag, men det finnes fortsatt noen få som gjør dette for å hjelpe lånetakerne i økonomiske krise situasjoner. Du finner disse bankene i listen ovenfor.

Hvordan bruke forbrukslånet

Noe vi forteller alle våre brukere er å tenke seg godt om på hva man skal bruke pengene på og hvordan man skal betale tilbake lånet. Vi har sett en stor økning i låntakere som ikke rekker å betale tilbake lånet innen tidsrammen som blir satt av banken. Dette resulterer i høyere renter og avgifter som kan ha en negativ påvirkning på deg som lånetaker.

Skal man ta opp lån må det være en situasjon der det er strategisk lurt eller absolutt nødvendig. Før du tar opp lånet kan det være lurt å sette seg ned med din medsøker å se igjennom avtalen og legge en plan på hvordan dere skal tilbake betale lånet innen fristen som er satt.

Det vi liker å gjøre her i långuiden er å bruke Excel ark til å lage en oversikt over vilkårene, betalingene per måned og kalkulere hvor mye man må sette av hver måned for å nå betalingene til tide. På denne måten kan man ta opp forbrukslån uten å gå med hevet skuldre.

Forbrukslån Tips

Hvis du har flere smålån eller andre lån uten sikkerhet kan det være lurt å bruke forbrukslån som refinansiering. Det er ofte enklere for deg som låntaker å holde styr på en regning i stedet for å få 10 regninger fra forskjellige banker.

Når man samler alle lånene til en bank får man ofte bedre vilkår enn det man ville gjort med flere mindre beløp spredd omkring

Men er det slik at du allerede har en del forbrukslån kan det være lurt å få nedbetalt dette før du tar opp et lytt lån. Det er viktig å kvitte seg med den gjelden man har før man tar opp mer, hvis ikke kan rentene stige og koste deg mer i lengden.

Regel nummer en i dette tilfellet er å betale ned det lånet med høyest rente hvis du sitter med flere lån, men som sagt burde du refinansiere hvis det er noe som egner seg for deg.

Her er spørsmålene de fleste stiller om forbrukslån

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Den nominelle renten er ofte den du ser på reklame og i markedsføringen. Denne er noe mindre da det er kun renten som er regnet med i stykket og ikke avgiftene og andre kostnader som kommer i tillegg. Dette er kostnader som etableringsgebyr, fakturagebyr og terminomkostninger og andre kostnader.

Altså den nominelle renten er lavere en effektiv rente, og det er den effektive renten du burde bruke når du renger ut hva det kommer til å koste deg å ta opp et forbrukslån.

Hvor lang tilbakebetalings tid får man?

Hvor lang tilbakebetaling man får kommer helt an på hvilken bank du har søkt lån igjennom. Med vår oversikt kan du se lånetiden de ulike bankene tilbyr, men de fleste tilbyr en betalingstid på opptil 15 år når det er snakk om større lånesummer.

Hva er en medsøker?

Det kan være en samboer, ektefelle, slektning eller venn som ønsker å søke lån sammen med deg. Når man tar opp forbrukslån kan det være enklere å få innvilget større beløp når man er to stykker da en sammenlagt kan dere få en høyere kredittscore og dermed større betalingsevne som banken prioriterer høyt når de skal innvilge søknaden eller ikke.

Er det mulig å få betalingsfrie måneder?

Det er mulig å få betalingsfrie måneder, dette er noe noen banker gjør for å hjelpe enkelt personer ut av økonomiske krisesituasjoner. Hvis man vet at det kan bli vanskelig å få betaling regningene en periode kan det være kjekt å få en eller to måneder fri fra regninger.

For å få innvilget dette må du personlig ta kontakt med banken og spørre om det er en mulighet for dette. Hvis du har vært flink å betalt inn regelmessig er det en større mulighet for å få et ja svar.